Terkini Viral

Bintang Muda Arsenal.. Jutawan Tapi Emak Gelandangan

IBU kepada bintang muda kelab bola sepak Arsenal, Ainsley Maitland-Niles mendakwa hidup gelandangan dengan tidur di stor sejuk beku, sementara anaknya tinggal di apartmen berharga £700,000 (RM3.8 juta).

Jule Niles, 38, memberitahu Daily Mail, anaknya yang menerima gaji £30,000 (RM161,966) seminggu enggan menjadi penjamin untuk membolehkan dia menyewa sebuah flat.

Sementara Maitland-Niles, 20, bersama adiknya, Cordi tinggal di rumah mewah, Jule terpaksa mencuri-curi masuk ke gudang Big Yellow Storage untuk tidur di dalam sebuah tempat penyejuk yang tidak digunakan.

Dia juga menyambut Krismas di tempat yang sejuk itu seorang diri dan makan malam di sebuah pusat untuk gelandangan berhampiran.

Jule memberitahu, dia mula tinggal di kotak besi itu sejak tiga bulan lalu selepas hubungan dengan pemain tengah bernilai £15 juta (RM81 juta) terbabit mula regang.

“Anak boleh membelikan saya sebuah rumah flat hanya dengan dua minggu atau dua bulan gajinya.

“Bagaimanapun apabila wang menguasai dirinya, saya berada di kedudukan ini.

“Anak saya bermain untuk Arsenal, sementara saya pula tidak berumah dan tinggal di dalam tempat penyimpanan barang,” katanya sedih.  –KLICK.MY