Semasa Video Viral

Kisah Coco ‘Mix’ Sana Sini

Menyampah macam mana sekali pun, bad publicity is still publicity! Itulah hakikat dunia baik dalam dunia perniagaan (iklan gedik berbaur seks untuk jamu), politik (Donald Trump punyalah banyak kena kutuk tetap menang jugak huhu) dan lain-lain.

Di Malaysia, nak tak nak terpaksa diakui kisah seorang gadis (kini tak lagi) telah berjaya mencuri perhatian netizen mengalahkan isu semasa lain termasuk banjir di Pantai Timur.

Ternyata kuasa viral media maya di zaman ini membuatkan kemasyhuran menjadi sangat murah jika kena gayanya. Mana taknya, tanpa perlu bakat untuk menjadi pelawak tersohor dunia mahupun ahli sukan paling hebat di peringkat antarabangsa pun sudah memadai untuk membuatkan nama anda meletop-letop dan popular setaraf artis.

Coco atau nama sebenarnya Marshairah Ismail, 19, mula popular asalnya hanya kerana sebuah video yang menampilkan dirinya bercakap dengan slang ‘Mat Salleh’ diikuti kisah-kisah lain yang bagi sesetengah orang terlalu ‘cheesy’.

Apa pun jom tengok kronologi kisah-kisah viral sebulan dua ini melibatkan Coco supaya chu’ols tak ketinggalan ketapi gitew!

  1. Ramai Tanya Coco You Mix Apaaa
    Coco mula mencipta nama selepas video di bawah ini tersebar. Rata-rata takjub melihat betapa gigihnya dia memuatnaik video untuk menjawab pertanyaan daripada banyak orang (katanya) yang kepingin mahu tahu dia ni ‘mix’ apa? Well… lots of mix chu’ols!

Susulan video ini Coco mula dibahan netizen dan pelbagai parodi aksinya pun tersebar tapi kegemaran kami di bawah ini.. parodi yang dibikin Nabila Huda ni memang win!

2. Coco Promote Found-daisyen 

3. Coco Marah Netizen Tuduh Ketiak Dia Hitam

4. Coco Menari Ghairah Di Club
Jangan tak tau.. masa sekolah dulu Coco adalah penari kebudayaan dan minat itu diteruskannya di alam clubbing.


5. Netizen Terlebih Rajin Zoom.. Nampak Kudis?

6. Didakwa Jalin Hubungan Dengan Suami Orang Sebab Duit, Bini Tengah Pregnant

7. Coco Sah Bergelar Isteri Kedua Kapt Azrin

8. Video Lepas Kahwin, Coco Marah Mencarut WTF

Amacam, dah rasa nak muntah atau nak lagi? Cukuplah setakat ini dulu melayan kisah Coco ni yea..