Hiburan

Anak Lan Solo Hidap Asma Kronik, Netizen Saran Makan Hati Unta

ANAK adalah anugerah bagi pasangan suami isteri. Telatah mereka membuatkan sesebuah itu keluarga menjadi riang dan meriah.

Namun, apabila anak ditimpa sakit, hati ibu bapa mula bimbang dan tidak keruan.

Begitulah yang dilalui oleh isteri kepada penyanyi Lan Solo, Nur Sheila Hassim. Dia meluahkan rasa bimbang selepas anak ketiganya, Muhammad Akid Qassyaff, 3, disahkan menghidap penyakit asma kronik.

Berita tersebut dikongsi oleh Sheila semalam di Instagram. Menurut Sheila, dia mahu mencari solusi berhubung penyakit anaknya supaya tidak bergantung dengan ubat-ubatan untuk tempoh yang berpanjangan.

“Doktor sahkan Akid ada cronic asthma. Jadi, sehari kena neb dua kali minimum. Mommy-mommy kat luar sana ada tak petua-petua lain?

 “Ada yang DM saya suruh cari hati unta kering. Tumbuk dan campurkan dekat setiap makanan Akid.

 “Ada juga yang suruh mandikan dengan lemon. Kalau boleh saya nak cari solution supaya Akid kurang bergantung dengan neb dan ubat-ubatan yang berpanjangan. Any ideas mommy?” tulisnya.

Dalam pada itu, menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya mula membantu dengan memberikan tips berguna selain berkongsi pengalaman yang sama dengan Sheila.

 “Cubalah guna hati unta, sebab anak kakak saya pun dah cuba. Alhamdulillah, anak dah tak bergantung pada neb,” komen @nurul_koji.

 “Betul tu hati unta paling mujarab, sebab anak saya juga Asma Kronik. Saya buat salai bagi anak saya makan hati saja campur nasi putih. Alhamdulillah dengan izin Allah SWT anak saya pulih,” tulis @eishanie79.

Selain Akid, pasangan ini mempunyai tiga lagi cahaya mata iaitu Nur Amna Qaleesya, 6, Nur Amna Qeesyara, 4, dan Nur Amna Quxandra yang dilahirkan pada 24 Februari lalu. –KLICK.MY

Sumber: Astro Gempak

Tambah Komen

Klik di sini untuk komen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.